Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Hoge hypotheek leidt tot problemen bij verkoop woning

Hoge hypotheek leidt tot problemen bij verkoop woning

De daling van de huizenprijzen in de afgelopen jaren hebben ertoe geleid dat een groot aantal woningen ‘onder water’ staan. Vooral de mensen die te maken hebben een hoge hypotheekschuld kunnen problemen krijgen na de verkoop van de woning. Er blijft dan een restschuld staan. In het verleden leken de bomen te groeien tot in de hemel en was alles mogelijk met betrekking tot het geld lenen voor een huis.

De huizenprijzen zijn in de afgelopen vier jaren met gemiddeld vijftien procent gedaald en ook in 2013 zal de daling van de huizenprijzen, zoals het zich laat aanzien, nog voortzetten. Dat betekent dat er nog meer mensen met een te hoge hypotheek te maken krijgen in verhouding tot de waarde van de woning. Eigenaren van een woning die in de afgelopen tien jaar een huis hebben gekocht, kunnen in de problemen komen als de hypotheek hoger is dan de prijs waarvoor de woning verkocht zal worden.

Als de mensen ook nog een aflossingsvrije hypotheek hebben, kan dat tot nog meer problemen leiden bij verkoop van de woning. Het kan dan ook verstandig zijn om nu alvast te beginnen met het aflossen van de aflossingsvrije hypotheek. Er moet in elk geval actie worden ondernomen indien de hypotheek hoger is dan de woningwaarde, zodat financiële problemen in de toekomst kunnen worden voorkomen. Het doen van extra aflossingen op de hypotheek zorgt ervoor dat de totale schuld daalt in de toekomst en dat biedt meer perspectief op de woning te verkopen zonder in de financiële problemen te komen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.