Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Minder mensen in schuldsanering na geld lenen

Minder mensen in schuldsanering na geld lenen

Geld lenen kan tot financiële problemen leiden als gevolg van bijvoorbeeld werkloosheid of andere redenen die oorzaak zijn van een inkomstendaling. De schulden kunnen zelfs zo hoog oplopen dat een schuldsanering de enige uitweg is om de financiën op termijn weer onder controle te krijgen. Naar nu blijkt is het aantal mensen dat in de schuldsanering is opgenomen in het jaar 2012 gedaald is met zeven procent. Vorig jaar zijn er bijna veertienduizend mensen in de schuldsanering opgenomen en met de daling is er een einde gekomen aan de stijging van het aantal schuldsaneringgevallen die twee jaar heeft geduurd.

Bovenstaande gegevens zijn afkomstig van het Centraal Bureau voor Statistiek en dat er sprake is van een daling is op zich wel verrassend. Er is namelijk sprake van een toename van de werkloosheid en ook dalen de prijzen van de woningen nog altijd verder. Dat er minder mensen in de financiële problemen komen en er dus minder vaak een beroep wordt gedaan op de schuldsanering is opvallend te noemen. De daling kan wel verklaard worden uit het gegeven dat er sprake is van strengere eisen om in de schuldsanering te worden opgenomen.

De crisis heeft er ook toe geleid dat mensen zich meer bewust worden van de financiële situatie en daardoor zuiniger zijn gaan leven. In de jaren voor 2012 was er sprake van een stijging van dertig procent per jaar en in 2012 waren er ongeveer veertigduizend mensen in de schuldsanering opgenomen. Het aantal verzoeken om van de schuldsaneringregeling gebruik te maken is eveneens gedaald.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.