Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen met doorlopend krediet zakt naar dieptepunt

Geld lenen met doorlopend krediet zakt naar dieptepunt

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft cijfers uitgebracht, waaruit blijkt dat geld lenen in de vorm van een doorlopend krediet in de maand februari qua aantallen een dieptepunt heeft bereikt. De maand februari kende een totaal van 2,05 miljoen leenovereenkomsten die uitstonden, variërend van een kredietklantenkaart tot een persoonlijke lening. Voor de crisis zijn intrede deed bleken er 2,7 miljoen leenovereenkomsten uit te staan.

Vanaf het moment in 2005 dat het Centraal Bureau voor Statistiek het aantal krediet heeft bijgehouden is het aantal van deze uitstaande leningen nog nooit zo laag geweest. Het blijkt dat het aantal leningen dat afloopt al geruime tijd in evenwicht is, want de teller van de leningen om bijvoorbeeld een auto te kopen stond in februari op 404.000 en dat aantal is hoger dan de 380.000 leenovereenkomsten in verhouding met de tijd voordat de crisis begon.

In elk geval blijkt uit de cijfers dat het totale bedrag van de doorlopende krediet gedaald is met 75 miljoen euro tot een bedrag van ruim 12 miljard euro. In het afgelopen decennium is het dieptepunt wat dat betreft bereikt. Consumenten in Nederland hebben de helft minder leningen afgesloten in vergelijking met de laatste maanden in de periode voordat de crisis is ontstaan. Er werd in de maand februari veel afgelost op de kredieten met een totaalbedrag van 389 miljoen euro en ook bleken de consumenten minder rood te staan in de maand februari dan voorheen. De consumenten richten zich meer en meer op het aflossen van leningen en hypotheken, zodat er minder geld wordt besteed aan consumptie.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.