Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen voor financiering huis goedkoper

Geld lenen voor financiering huis goedkoper

De rente op spaarrekeningen daalt de laatste jaren, maar de rente op hypotheken is daarentegen lange tijd hoog gebleven. De laatste maanden blijkt dat het geld lenen voor de financiering van een huis toch goedkoper is geworden, want bij een rentevaste periode van tien jaar is de hypotheekrente deze maand in vergelijking met het begin van de maand februari een 0,5 procentpunt lager.

Tot het begin van 2013 is de hypotheekrente haast niet gedaald, maar de afgelopen maanden lijkt daar verandering in te zijn gekomen. De hypotheekrente staat nu voor een periode voor tien jaar op 4,18 en dat was een aantal maanden eerder nog 4,69 procent. Dezelfde daling is eveneens van toepassing op een rentevaste periode van twintig jaar, die nu gemiddeld op 5,02 procent staat.

Met betrekking tot de variabele rente kan gesteld worden dat deze in 2013 stabiel zal blijven. De daling van de hypotheekrente is vooral interessant voor mensen die binnenkort te maken krijgen met het aflopen van de rentevaste periode. Een 0,5 procentpunt minder kan maandelijkse enkele tientallen euro’s schelen, waarbij de hoogte van het voordeel uiteraard wel afhankelijk is van de persoonlijke fiscale situatie. Een groot aantal van de consumenten heeft de hypotheekrente voor vijf jaar of zelfs tien jaar vastgesteld en de rente van de hypotheek blijft voor hen hetzelfde tot het moment dat de rentevaste periode is afgelopen.

Het blijft voor woningbezitters voordelig om een deel van de hypotheek met spaargeld af te lossen. Dat komt doordat de rente op het spaartegoed lager is dan de rente van de hypotheek.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.