Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen wordt meer door mannen dan vrouwen gedaan

Geld lenen wordt meer door mannen dan vrouwen gedaan

Er is een onderzoek uitgevoerd onder mannen en vrouwen met het leengedrag van hen als uitgangspunt. Het blijkt dat geld lenen vaker door mannen dan door vrouwen gedaan wordt, waarbij de hypotheek overigens buiten het onderzoek is gehouden. De resultaten van het onderzoek geven aan dat vijftig procent van de mannen naast de eventuele hypotheek een lening hebben afgesloten tegenover vijfentwintig procent van de vrouwen. In Nederland heeft 38 procent van de consumenten een of andere lening afgesloten, zoals gebleken is uit het onderzoek dat door MoneYou is uitgevoerd.

Het meest populair op het gebied van geld lenen is het afsluiten van een lening bij de bank, want daar kiest achtentwintig procent van de Nederlanders voor. Geld lenen bij familie is al minder populair, want daar geeft maar acht procent de voorkeur aan. Geld lenen bij vrienden is nog minder in trek, want dat wordt door slechts twee procent van de consumenten gedaan. Overigens geven mannen de voorkeur voor het lenen van geld bij de bank en kiezen vrouwen er vaker voor om bij een familielid wat extra geld te lenen.

Verder blijkt uit het onderzoek dat mannen ook vaker gebruikmaken van alternatieve vormen van krediet, zoals de mogelijkheid om bij de bank rood te staan. Ook creditcards zijn in trek onder de mannen net als de optie om van een postorderkrediet gebruik te maken. De reden waarom mannen meer geld lenen dan vrouwen is overigens niet duidelijk geworden uit het onderzoek. Maar duidelijk is dat van alle vormen van krediet meer geld worden door mannen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.