Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Waarschuwing van AFM voor oplichting bij geld lenen

Waarschuwing van AFM voor oplichting bij geld lenen

De Autoriteit Financiële Markten heeft een waarschuwing laten uitgaan in verband met geld lenen en mogelijke oplichting. Er zijn oplichters die consumenten met een geldlening via kredietbemiddelaars proberen geld afhandig te maken. De criminelen maken daarbij gebruik van klantgegevens die van de kredietbemiddelaars gestolen worden. Er zijn al verschillende meldingen binnengekomen bij het AFM over deze vorm van oplichting bij kredieten.

De oplichters nemen telefonisch contact op met mensen die eerder een financieel product hebben afgenomen en maken hen wijs dat zij recht hebben op een teruggave van een bedrag omdat er te veel geld zou zijn betaald. Daarbij wordt de consument gevraagd om aanvullende informatie te verstrekken. Die gegevens worden vervolgens gebruikt door de criminelen om bij de kredietaanbieder extra geld los te krijgen. Dat geld wordt vervolgens gestort op de rekening van de consument. De kredietverstrekker verkeert namelijk in de veronderstelling met de klant zelf van doen te hebben.

Nadat het geld op rekening van de consument is gestort wordt er door de oplichters weer contact gezocht en wordt gevraagd om een deel van het gestorte bedrag naar hen over te maken als tegenprestatie. De klant krijgt echter met een hogere schuld te maken doordat er het geld niet als teruggave maar als extra opgenomen krediet is gestort. De Autoriteit Financiële Markten waarschuwt dan ook de consumenten die een krediet hebben lopen om geen persoonlijke gegevens via de telefoon of mail te verstrekken als zij benaderd worden. Bij twijfel is het altijd verstandig om zelf contact op te nemen met de kredietbemiddelaar of kredietverstrekker.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.