Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Populariteit geld lenen in vorm van starterslening neemt toe

Populariteit geld lenen in vorm van starterslening neemt toe

In Nederland zijn er steeds meer gemeenten, die een starterslening aanbieden en het is de verwachting dat het aantal gemeenten nog verder zal groeien. De Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten verwacht zelfs een groei van vijfentwintig procent, dat neerkomt op zestig extra gemeenten die startersleningen zullen gaan aanbieden. Als de verwachtingen uitkomen, dan zullen er straks driehonderd gemeenten zijn, die dergelijke leningen aan starters op de woningmarkt verstrekken.

Een starterslening kan benut worden als het inkomen ontoereikend is om een hypotheek voor de aankoop van een eerste woning aan te schaffen. Daarmee wordt het gat opgevuld aan hypotheek dat op basis van het inkomen niet kan worden verkregen om het huis te kopen. Op het moment dat de starter op de woningmarkt genoeg verdiend hoeft de starterslening pas afgelost te worden.

Het kabinet gaat vijftig miljoen euro extra besteden aan de startersleningen. In 2012 zijn er in totaal rond de vierhonderd startersleningen afgesloten. Het Svn denkt dat dit jaar het aantal van 2012 zal overtreffen. Per gemeente kunnen de voorwaarden voor het afsluiten van een starterslening variëren. De voorwaarden staan in de verordening van de betreffende gemeente vermeld. De voorwaarden hebben onder meer betrekking op de doelgroep en voor welk type woning de starterslening kan worden verstrekt. Op dit moment is het nog niet in alle gemeenten mogelijk om een dergelijke lening aan te vragen, maar als de verwachtingen bewaarheid worden komen er steeds meer gemeenten bij en dat kan natuurlijk weer een positieve invloed hebben op de woningmarkt, die nog altijd op slot zit.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.