Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Toename betaalachterstanden op hypotheken

Toename betaalachterstanden op hypotheken

Er is in het begin van het jaar 2013 weer sprake van een toename van betaalachterstanden op hypotheken. Het aantal woningeigenaren die te maken hebben met een betaalachterstand is namelijk met een kwart toegenomen, zodat het percentage op twee procent is uitgekomen. Een van de belangrijkste redenen die de stijging van het aantal woningeigenaren met betaalachterstanden is, de toename van de werkloosheid. Overigens is in vergelijking met andere landen, zoals Spanje het aantal wanbetalers in Nederland nog beperkt.

De kredietbeoordelaar Standard & Poor’s gaat voor het jaar 2013 uit van een daling van de woningprijzen. Er zou dit jaar volgens de kredietbeoordelaar nog een daling volgen van 5,5 procent en volgend jaar zou er sprake zijn van een daling van 1 procent.

Overigens is er niet alleen sprake van een toename van betaalachterstanden op hypotheken, want er komen ook steeds meer mensen met andere schulden bij, zoals de vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren, het NVVK, naar buiten heeft gebracht. Het aantal huishoudens met een problematische situatie op financieel gebied is vanaf de start van de crisis nog net niet verdubbeld. Er hebben zich vorig jaar bijna 85.000 consumenten aangemeld voor schuldhulpverlening en dat betrof in 2008 ongeveer 44.000 consumenten.

Tegenwoordig zijn er ook meer woningbezitters die zich aanmelden voor schuldhulpverlening en dat heeft ook te maken met de toename van betaalachterstanden voor hypotheken. Twee jaar geleden had elf procent van de hulpvragers een eigen woning in het bezit en vorig jaar betrof dat aantal zestien procent. De hulpvraag vanuit huiseigenaren voor schuldhulpverlening is in dat opzicht ook bijna met de helft toegenomen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.