Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen nieuwe woning en restschuld meefinancieren

Geld lenen nieuwe woning en restschuld meefinancieren

Op dit moment is er bij een groot aantal huishoudens in Nederland sprake van het onder water staan van het huis. Daar wordt mee bedoeld dat als de woning op dit moment verkocht zou worden, er een restschuld zou ontstaan en kan een reden zijn om maar niet te verhuizen terwijl de wens daartoe wel bestaat. Geld lenen voor een nieuwe woning en de restschuld meenemen in de nieuwe hypotheek is een optie waar tot op heden weinig mensen gebruik van maken.

Het is echter wel mogelijk, want er zijn wel banken bereid om de restschuld bij een verhuizing mee te financieren. Het betreft dan wel het geld lenen aan mensen die plannen hebben om te verhuizen en het huis graag willen verkopen en niet om de groep die te maken heeft met een restschuld als gevolg van een gedwongen verkoop van het huis. De ING heeft nu een lans gebroken voor het meefinancieren van de restschuld en de ABN Amro ondersteund de stelling dat banken in staat zijn om een restschuld mee te financieren bij het geld lenen voor een nieuwe woning.

Woningeigenaren die graag willen verhuizen maar een restschuld overhouden hebben niet het beeld dat het mogelijk is dat de schuld meegenomen kan worden in een hypotheek voor een nieuwe woning en ondernemen dan ook geen actie om hun huidige woning te verkopen. Bij de ING is het in principe wel mogelijk om de restschuld mee te financieren, zodat daar op dit moment kansen liggen om wel het huis te koop te zetten en te verhuizen naar een nieuwe koopwoning.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.