Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Goedkoper geld lenen voor woning bij banken in Duitsland

Goedkoper geld lenen voor woning bij banken in Duitsland

Een aantal banken in Duitsland gaan zich de komende tijd richten op de Nederlandse markt voor hypotheken, zodat het voor consumenten in Nederland goedkoper wordt om geld te lenen voor een woning. Het gaat dan om het verstrekken van een annuïteitenhypotheek met een scherpe hypotheekrente. In vergelijking met de hypotheekrente in Duitsland is de rente op hypotheken in Nederland hoog en de Duitse banken grijpen het verschil aan om de concurrentiestrijd aan te gaan met de banken in Nederland.

In totaal gaat het om ongeveer twintig financiële instellingen, waaronder de bekende Deutsche Bank. Het renteverschil voor het geld lenen voor een woning kan wel oplopen tot twee procent. Het nieuws is naar buiten gebracht door de streekkrant de Stentor, waarbij het eerst de bedoeling was om het nieuw lokaal naar buiten te brengen, maar inmiddels is heel Nederland ervan op de hoogte.

In Nederland zijn er op dit moment een aantal adviseurs aan het proefdraaien met het aanbieden van hypotheken van Duitse banken. Naast de Deutsche Bank zou ook een aantal Sparkassen en Volksbanken uit de grensstreek zich op de hypotheekmarkt in Nederland willen richten. De consumenten kunnen hun voordeel daar mee doen, want de hypotheken worden aangeboden tegen de prijs die ook in Duitsland wordt gehanteerd. De banken in Duitsland beschikken over veel geld en willen graag hypotheken in Nederland aanbieden. In Duitsland bestaat het fenomeen van aflossingsvrije hypotheek niet en worden de hypotheken binnen de looptijd afgelost. De Nederlandse hypotheekmarkt is wat dat betreft dus zeker interessant voor de banken in Duitsland.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.