Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Schulden geld lenen lastig te innen door deurwaarders

Schulden geld lenen lastig te innen door deurwaarders

Deurwaarders hebben het druk in economisch slechte tijden, want er zijn steeds meer mensen die hun schulden en achterstanden van aflossingen op het geld lenen niet meer kunnen voldoen. De deurwaarders hebben er echter moeite mee om de schulden ook daadwerkelijk te innen, want in veel gevallen valt er niets te halen of kan er geen verhaal worden gehaald bij de schuldenaren. Dat leidt ertoe dat veel dossiers van mensen met schulden door de deurwaarder gesloten moeten worden.

De Erasmus Universiteit heeft een steekproef gehouden, waaruit bovenstaande informatie naar voren is gekomen. Overigens heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie de opdracht verstrekt aan de universiteit om het onderzoek te houden. De economisch slechte tijden zorgen ervoor dat meer en meer huishouden te maken krijgen met financiële problemen en moeite hebben om op dat gebied hun hoofd boven water te houden. De voorzitter van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders liet weten dat er in meerdere gevallen geen geld meer bij huishoudens weggehaald kan worden om de simpele reden dat er al andere partijen zijn die loonbeslag hebben uitgevoerd of beslag op de uitkering hebben laten leggen.

Overigens is het aantal huishoudens met schulden verdubbeld in vergelijking met vijf jaren geleden. Het gaat dan ook nog om huishoudens met grote financiële problemen. De aanmeldingen voor schuldhulpverlening zijn vorig jaar ten opzichte van 2011 met elf procent toegenomen. Bovendien lijken de schulden ook steeds groter te worden, want de gemiddelde schuld is in vergelijking met de schulden voor de crisis met meer dan 3.000 euro toegenomen tot 33.500 euro.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.