Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen voor een energiezuinige woning

Geld lenen voor een energiezuinige woning

Tegen het einde van het jaar 2013 wordt het mogelijk om geld te lenen voor het energiezuinig maken van een woning. De Rabobank heeft namelijk met een bedrag van 150 miljoen euro een energiefonds gevuld. Het fonds voor het besparen op energie is onderdeel van het Woonakkoord, dat eerder in 2013 rondgekomen is. Het is de bedoeling dat particulieren met een eigen woning de mogelijkheid krijgen om geld te lenen dat gebruikt kan worden om energiebesparende maatregelen in de eigen woning door te voeren. De lening wordt dan onder gunstige voorwaarden verstrekt.  De eerste consumenten kunnen naar verwachting aan het einde van de maand november geld lenen voor het energiezuinig maken van de woning.

Het doel is om het energiefonds verder te laten groeien, zodat er in totaal een bedrag van 600 miljoen euro beschikbaar komt. De banken zullen door minister Blok gestimuleerd worden om ook geld te investeren in het energiefonds en daarnaast zal ook het kabinet een financiële bijdrage leveren. In 2013 steekt het kabinet er een bedrag in van 50 miljoen euro en volgend jaar zal dat bedrag verhoogd worden naar 100 miljoen euro. Het energiefonds zal op den duur voor zichzelf rendabel worden doordat de eigenaren van woningen de lening aflossen en rente betalen.

Overigens heeft de Rabobank wel een voorwaarde gesteld voor deelname, want de Europese Unie moet wel achter de regeling staan. Geld lenen voor het energiezuinig maken van woningen is al mogelijk in Amsterdam en in Overijssel, want daar bestaat een dergelijke geldlening al langer.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.