Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Concurrentiestrijd geld lenen hypotheekmarkt neemt toe

Concurrentiestrijd geld lenen hypotheekmarkt neemt toe

De concurrentiestrijd van geld lenen op de hypotheekmarkt is aan het toenemen. Onlangs werd nog bekendgemaakt dat Duitse banken zich willen toeleggen op de hypotheekmarkt in Nederland, maar ook de banken in Nederland zelf wachten niet af. Zo is er nog een nieuwe spelers op de markt van hypotheken in Nederland gekomen, namelijk NIBC Direct. De komst van deze nieuwe spelers in combinatie met de Duitse banken die in Nederland actief willen worden zorgt voor een verhevigde concurrentiestrijd tussen banken en wellicht dat consumenten daar in de nabije toekomst van kunnen profiteren.

NIBC Direct is eerder al actief geweest op het gebied van het aanbieden van hypotheken in Nederland. In het verleden werden door deze bank namelijk hypotheken verstrekt onder de naam Zwitserleven en nu zal de hypotheek onder de eigen merknaam van NIBC Direct worden verstrekt. De nieuwe naam gaat gepaard met het aanbieden van eenvoudige hypotheken met als belangrijkste kenmerk de lage rente. Het is de bank er niet om te doen om als prijsvechter te worden aangemerkt. Op dit moment kunnen de consumenten bij deze bank alleen nog terecht om een annuïteitenhypotheek af te sluiten.

Het is mogelijk dat er in  de toekomst ook andere hypotheekvormen worden aangeboden door de bank, maar voorlopig blijft het bij annuïteitenhypotheken. Momenteel wordt er zowel voor de termijn van vijf jaar als voor de termijn van tien jaar een lage rente aangeboden. Consumenten die van plan zijn om binnenkort een huis te kopen met een hypotheek kunnen daar hun voordeel meedoen bij het vergelijken van de hypotheekrente bij deze bank en andere banken.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.