Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Schaliegasbedrijven kunnen geen geld lenen bij Rabobank

Schaliegasbedrijven kunnen geen geld lenen bij Rabobank

Geld lenen bij de Rabobank is voor bedrijven die zich bezighouden met het winnen van schaliegas niet meer mogelijk. Ook bedrijven die diensten verlenen aan ondernemingen die zich richten op het winnen van schaliegas hebben het nakijken. Zo krijgen boeren die een deel van hun land aan energiebedrijven verhuren die het doel hebben om schaliegas te winnen geen lening van de Rabobank,

In de Verenigde Staten is dat vooral van toepassing, waar er schaliegas gewonnen wordt en waarbij er chemicaliën gebruikt worden. Het gebruik van de chemicaliën bij de winning van het gas leidt tot de mogelijke vervuiling van water en land. Dat is het geval als er bijvoorbeeld onzorgvuldig te werk wordt gegaan bij de combinatie van het winnen van schaliegas en het gebruik van chemicaliën.

Een woordvoerster van de Rabobank van het bankfiliaal in Utrecht heeft laten weten dat de bank niet mee wil werken aan het winnen van schaliegas als er door het gebruik van chemicaliën een kans bestaat op vervuiling van het milieu. De stelling van de Rabobank is wereldwijd van toepassing, maar er wordt niet vooruitgelopen op de mogelijkheid dat er in Nederland in de toekomst ook wellicht sprake zal zijn van het winnen van schaliegas. De woordvoerster van het hoofdkantoor in Utrecht liet weten dat de situatie in Nederland niet vergeleken kan worden met de huidige situatie, zoals deze zich voordoet in de Verenigde Staten. Geld lenen zal dus voor de aan schaliegas gerelateerde bedrijven lastig worden en zeker in de VS waar al schaliegas gewonnen wordt.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.