Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Starters en mkb kunnen straks geld lenen bij verzekeraars

Starters en mkb kunnen straks geld lenen bij verzekeraars

Starters en ondernemers in het mkb ondervinden sinds de crisis dat geld lenen lastig is bij de banken. Het zijn met name starters en kleinere bedrijven die te kampen hebben met financieringsproblemen, maar een ruimere financiering brengt voor de banken risico’s met zich mee. Het zijn nu verzekeraars die de handen ineen hebben geslagen en een investeringsfonds willen oprichten waar het mkb en starters terecht zullen kunnen om geld te lenen. Het doel is om een bedrag van 170 miljoen euro te reserveren en naast de verzekeraars hebben ook pensioenfondsen al laten weten een bijdrage te willen leveren.

Er is een speciale commissie samengesteld die onderzoek doet naar het verlenen van krediet aan het mkb. Doordat de banken steeds minder krediet verlenen wordt het mkb kwetsbaar. De commissie geeft overigens aan dat het beperken van het verstrekken van geldleningen aan ondernemers niet volledig aan de banken is wijten is. Een ruimere kredietverlening is volgens de commissie niet mogelijk omdat de vraag naar diensten en producten in het midden- en kleinbedrijf te beperkt is. Bovendien heeft de crisis ertoe geleid dat een groot deel van de aanvragen van een krediet een te hoge risicofactor kent, waardoor de kans op afschrijvingen groter is geworden.

Verzekeraars willen graag naast de mogelijkheid voor het oprichten van een investeringsfonds ook de opties voor het verstrekken van microkrediet verruimen. Verder moeten er meer garantieregelingen komen en vindt de commissie het daarnaast ook belangrijk dat er meer aan voorlichting aan ondernemers wordt gedaan in combinatie met scholingsmogelijkheden.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.