Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geldnood leidt tot gedwongen huizenverkoop

Geldnood leidt tot gedwongen huizenverkoop

Werkloosheid en echtscheidingen zorgen er voordat steeds meer consumenten in geldnood komen en hun huis gedwongen in de verkoop zien gaan. Op dit moment is er al sprake van een gedwongen verkoop bij een op de acht huizen die van eigenaar gewisseld zijn. Dat aantal blijkt in iedereen geval uit een onderzoek onder leden van de makelaarsvereniging NVM. De toename van de werkloosheid heeft er bij een grote groep Nederlanders voor gezorgd dat de hypotheeklasten niet meer gedragen kunnen worden.

Ook kampen de huishoudens meer en meer met betaalachterstanden op vaste lasten en hebben mensen moeite met het aflossen van geldleningen. Uit gegevens van het BKR blijkt dat er meer dan tachtigduizend huishoudens zijn die een betaalachterstand op de hypotheek hebben van minimaal 120 dagen.

De NVM heeft in de eerste drie maanden van 2013 een totaal aantal gedwongen verkopen genoteerd van 2.500 woningen. In het eerste kwartaal werden er ruim 20.000 woningen door de huiseigenaren zelf verkocht. Als deze cijfers tegen elkaar worden afgezet, dan komt daaruit naar voren dat er in 12,4 procent van de gevallen sprake is geweest van een gedwongen verkoopsituatie.

Overigens proberen banken en ook de makelaars wel steeds meer om een gedwongen verkoopsituatie te voorkomen. Een huis dat op een veiling wordt verkocht brengt standaard minder op dan als er sprake zou zijn geweest van een reguliere verkoop van de woning. De veiling van een woning levert niet alleen een grote schadepost op voor de huiseigenaar die met een restschuld blijft zitten, maar ook voor de bank.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.