Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Voordelig geld lenen bij stijgen roodstand bank

Voordelig geld lenen bij stijgen roodstand bank

De roodstand van consumenten bij banken in Nederland is de afgelopen jaren gestegen en dat is een grote kostenpost. De rente op roodstand is in vergelijking met geld lenen via een krediet namelijk veel hoger en het kan in voorkomende situaties dan ook voordeliger zijn om de roodstand te betalen door een lening af te sluiten. MoneyView heeft een onderzoek uitgevoerd en daaruit is gebleken dat er sprake is van een roodstand van zeventig procent in een periode van bijna tien jaar. In 2004 was er nog sprake van een gemiddelde roodstand van 2.200 tot een bedrag van 3.800 euro in 2013.

Minister Dijsselbloem heeft naar buiten gebracht dat banken een taak hebben als er sprake is van roodstand door de consumenten voor te lichten over de hoge kosten die dat met zich meebrengt. Roodstand kost over het algemeen meer geld aan rente dan bij andere reguliere leningen het geval is. Het verschilt uiteraard per situatie om te bezien of het voordeliger is om een lening af te sluiten en daarmee de roodstand in te lopen. De roodstand is uiteraard ook niet voor niets ontstaan en als de consument problemen heeft met het inlopen van de roodstand door een gebrek aan inkomsten, dan is het niet altijd verstandig om geld te lenen.

Wie een groot bedrag aan roodstand heeft kan wel van de gelegenheid gebruikmaken om leningen met elkaar te vergelijken en online te berekenen of het voordeliger is om een lening of krediet af te sluiten, zodat de hoge kosten van de roodstand beperkt kunnen worden.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.