Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Waarschuwing AFM voor geld lenen bij diverse aanbieders

Waarschuwing AFM voor geld lenen bij diverse aanbieders

De Autoriteit Financiële Markten heeft op maandag 12 augustus een waarschuwing naar buiten gebracht voor geld lenen bij een aantal illegale aanbieders van leningen. Het gaat hierbij onder meer om de websites Geldlenenkkanhier.nl, Kredietjeaanvragen.nl en Ookgeldlenen.nl. Deze illegale aanbieders van leningen beschikken niet over de benodigde vergunning die door de Autoriteit Financiële Markten verstrekt wordt aan bedrijven die kredieten aanbieden aan consumenten. De waarschuwing is om geen geld te lenen bij genoemde partijen is naar buiten gebracht naar aanleiding van een aantal klachten van verschillende consumenten.

De aanbieders van de leningen beschikken in de eerste plaats niet over de benodigde vergunning, maar brengen consumenten daarnaast bij het geld lenen ook nog eens torenhoge kosten in rekening als er een krediet is afgesloten. Bovendien hebben de consumenten die een klacht hebben neergelegd bij de Autoriteit Financiële Markten geen geld ontvangen van een van de aanbieders via een krediet.

De website Geldlenenkanhier.nl vormt een onderdeel van de website Kredietjeaanvragen.nl en daarop is te lezen dat het bedrijf een onafhankelijk intermediair is die landelijk opereert. Er wordt door het bedrijf niet alleen bemiddeld op het gebied van kredieten, maar ook met betrekking tot lease. Bij het invullen van het formulier is echter te lezen dat Geldlenenkanhier.nl zelf de lening aan consumenten verstrekt. Nu duidelijk is dat het bedrijf geen vergunning heeft van de AFM kan de waarschuwing van de autoriteit maar beter ter harte worden genomen. Er zijn talloze andere aanbieders die wel over een vergunning beschikken en reguliere tarieven hanteren voor geld lenen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.