Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Problemen met afbetalen na geld lenen zijn toegenomen

Problemen met afbetalen na geld lenen zijn toegenomen

De slechte economische situatie waar vooralsnog geen einde aan lijkt te komen zorgt ervoor dat steeds meer mensen problemen krijgen met het afbetalen na geld lenen. De aflossingsverplichtingen kunnen door de financiële problemen niet meer nagekomen worden en dat geldt voor een steeds groter worden groep consumenten. In de laatste twaalf maanden is dat aantal namelijk met 45.000 toegenomen, zodat er op dit moment meer dan 720.000 consumenten zijn die hun aflossingsverplichting voor een lening of andere betalingsverplichtingen niet na kunnen komen. Deze informatie is afkomstig van het Bureau Krediet Registratie.

Er staan bijna negen miljoen consumenten bij het Bureau Krediet Registratie in de administratie en daarvan had op 1 juli 2012 een percentage van 7,7 een registratie in verband met achterstanden op het aflossen van leningen. In een jaar tijd is dat percentage gegroeid naar 8,3 procent. De stijgende lijn van consumenten met betalingsproblemen heeft zich jaren geleden al ingezet en de stijging wordt naar verwachting nog wel even doorgezet als de economische situatie slecht blijft.

Een van de belangrijkste redenen waarom consumenten met betalingsachterstanden te maken krijgen na geld lenen is werkloosheid. Ook zelfstandigen die minder opdrachten krijgen en het inkomen zien dalen, komen meer en meer in de financiële problemen. De betalingsachterstanden op leningen zijn toegenomen, maar het aantal leningen dat is verstrekt in de afgelopen jaren kent wel een daling. Er worden niet alleen minder leningen verstrekt, maar ook minder hypotheken doordat de woningmarkt nog altijd in een dal zit. Het zijn vooral de bestaande leningen die voor problemen zorgen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.