Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen bij de gemeente Almere gratis voor starters

Geld lenen bij de gemeente Almere gratis voor starters

Starters die in de gemeente Almere een huis willen kopen, kunnen daarvoor via de reguliere weg geld lenen door een hypotheek bij een bank af te sluiten. Er wordt daarnaast echter door de gemeente Almere een mogelijkheid geboden om een starterslening te krijgen, waarbij het geld lenen gratis is doordat er geen rente over de lening in rekening zal worden gebracht. Het fenomeen van startersleningen wordt overigens al langer gehanteerd in de verschillende gemeenten in Nederland.

De gemeente Almere is van plan om een bedrag van 3,5 miljoen aan een fonds te verstrekken, waarbij de overheid een gelijk bedrag zal verstrekken. In totaal komt er in de gemeente Almere voor starters die een woning willen kopen een bedrag beschikbaar van 7 miljoen euro. De starters kunnen in Almere een beroep doen op het fonds. Hen wordt de mogelijkheid geboden om een lening afsluiten met een maximaal bedrag van 35.000 euro. Het is de verwachting dat er vanuit het fonds in totaal tussen de tweehonderd en zevenhonderd leningen verstrekt kunnen worden.

Het geld lenen is voor starters op deze manier de eerste drie jaren na het afsluiten van de lening gratis, want in die periode wordt er geen rente berekend. De starterslening moet wel worden afgelost en op welke wijze dat gebeurt, zal na de eerste drie jaren worden beoordeeld. De gemeente Almere is tot dit initiatief gekomen om het voor starters op de woningmarkt gemakkelijker te maken een huis te kopen en op een meer toegankelijke manier het eerste huis te financieren.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.