Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Aanvragen geld lenen voor aankoop woning stijgt

Aanvragen geld lenen voor aankoop woning stijgt

In de maand juli van het jaar 2013 is er een toename van de aanvragen van geld lenen voor de aankoop van een woning. Dat blijkt onder meer uit de stijging van de verkoop van het aantal woningen. In vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder zijn er in de afgelopen maand juli bijna dertig procent meer huizen van eigenaar gewisseld. In 2012 werden er in de maand juli nog 7.451 woningen verkocht en in de afgelopen maand registreerde het Kadaster in totaal 9.659 verkochte huizen.

De laatste keer dat er een stijging werd waargenomen was in de maand februari van dit jaar. De hogere cijfers stemmen hoopvol, maar de experts op het gebied van de woningmarkt zijn in elk geval nog niet in een jubelstemming. Deze stijging geeft namelijk nog niet aan dat er sprake is van een structureel herstel van de woningmarkt.

Het lijkt er overigens wel op dat de woningmarkt zich langzaam maar zeker aan het herstellen is. Het vertrouwen onder consumenten lijkt wat dat betreft weer toe te nemen en meer mensen zijn in deze periode echt actief bezig om een nieuwe woning te zoeken. De consumenten veronderstellen dat de bodem nu wel bereikt is en dat het een goed moment is om de verhuisplannen concreet te maken.

Op dit moment verkeert het land nog altijd in een recessie en er is sprake van een toenemende werkloosheid. De rente is weliswaar laag, maar geld lenen bij de bank voor een woning blijft lastig, omdat er sprake is van strenge criteria.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.