Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Minder geld lenen bij aankoop woning

Minder geld lenen bij aankoop woning

In de toekomst kunnen de kopers van woningen minder geld lenen met het afsluiten van een hypotheek. Het komt er dan op neer dat consumenten zelf een zak met geld moeten meebrengen om de aankoop van de woning te kunnen financieren. Het kabinet is van plan om nieuwe maatregelen in te voeren zodra de woningmarkt voldoende is hersteld. Een van de voorgenomen maatregelen is het verstrekken van een lagere hypotheek dan de waarde van de woning. Overigens is op dit moment nog niet duidelijk om wat voor percentage van de koopsom het gaat dat de consumenten zelf dienen op te hoesten.

De commissie Wijfels heeft enkele maanden terug al een voorstel ingediend om het bedrag van de hypotheek te beperken tot tachtig procent van de waarde van de woning. In het regeerakkoord was overeengekomen dat het maximale hypotheekbedrag vanaf het jaar 2018 niet meer mag bedragen dan honderd procent van de woningwaarden.

Het advies van de commissie Wijffels zal door minister Dijsselbloem worden opgevolgd, zodat potentiële huizenkopers er rekening mee kunnen houden zelf een deel van het huis te moeten financieren. Het doel van het verlagen van het te lenen bedrag aan geld is dat de kans op het ontstaan van een restschuld kleiner zal zijn indien het hypotheekbedrag bij aankoop van het huis al lager is dan de waarde van de woning.

Aangezien het nu nog niet duidelijk is wanneer de huizenmarkt volledig is hersteld, kunnen consumenten nu nog geld lenen via een hypotheek zonder eigen geld mee te brengen. De vraag is echter hoe lang dat nog gaat duren.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.