Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Meer budget nodig voor geld lenen aan starters

Meer budget nodig voor geld lenen aan starters

De directeur van het Economisch Instituut voor de Bouw heeft naar buiten gebracht dat het kabinet meer budget moet vrijmaken voor geld lenen aan starters in de vorm van een starterslening. Het krediet aan starters is namelijk een efficiënt middel om de stilte op de woningmarkt te doorbreken. De directeur geeft daarbij aan dat het budget met honderd miljoen euro uitgebreid zou moeten worden door het kabinet. Naast dat het verstrekken van startersleningen uiteindelijk een positieve invloed heeft op de financiën van de overheid, wordt er ook extra werkgelegenheid mee gecreëerd. Het kan namelijk vijfduizend extra banen opleveren.

De starters op de woningmarkt krijgen ruimere mogelijkheden om een huis te kopen als er naast het afsluiten van een hypotheek een starterslening verkregen kan worden. Overigens is het budget voor het verstrekken van startersleningen eerder dit jaar al uitgebreid met een bedrag van twintig miljoen euro. De directeur van het Economisch Instituut voor de Bouw ziet ook graag dat gemeenten minder strenge regels gaan hanteren voor het verstrekken van een starterslening.

Er wordt verwacht dat 25 procent van de kopers die een starterslening kunnen krijgen, sneller geneigd zijn om een woning te kopen. 75 procent van de potentiële starters die toch al van plan was om een woning te kopen, maakt graag van de starterslening gebruik om een kwalitatief betere woning te kopen met het extra geld dat geleend kan worden. De starterslening wordt als een bijzonder efficiënt middel gezien om starters te stimuleren een woning te kopen met meer financiële mogelijkheden.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.