Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Banken in buitenland niet geïnteresseerd in Nederlandse hypotheken

Banken in buitenland niet geïnteresseerd in Nederlandse hypotheken

De Nederlandse hypotheken blijken nog altijd niet aantrekkelijk voor de banken in het buitenland. De markt voor geld lenen voor een woning is in Nederland nog altijd niet aangetrokken, want de woningmarkt laat nog geen forse tekenen van herstel zien. Dat buitenlandse banken geen interesse hebben in Nederlandse hypotheken komt waarschijnlijk onder meer doordat geld lenen in Nederland voor een woning in verhouding tot de waarde van het huis te riant is. In het buitenland worden vrijwel geen volledige hypotheken op woningen verstrekt, maar moet huizenkopers zelf een deel betalen.

Gemiddeld kunnen huizenkopers in het buitenland tot tachtig procent van de woningwaarde lenen en in uitzonderlijke gevallen tot negentig procent van de woningwaarde. In Nederland kunnen huizenkopers meer geld lenen tot zelfs meer dan de waarde van de woning. Minister van Financiën liet weten ervan op de hoogte te zijn dat de marges in Nederland op hypotheken zijn gestegen, maar gaf daarbij aan niet te weten of de marges te hoog zijn. Het kabinet is niet van plan om een maximale marge op wettelijke basis vast te stellen. Dat zou namelijk kunnen leiden tot een vermindering van concurrentie op de hypotheekmarkt in Nederland en de banken in het buitenland nog verder afschrikken.

Nederlandse banken blijken hoge marges te rekenen op hypotheken, maar de banken in het buitenland tonen geen concrete interesse. Er was een bank in India die interesse toonde, maar op het laatste moment niet doorzette en de banken in Duitsland zijn nog huiverig met betrekking tot de Nederlandse hypotheekmarkt.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.