Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen komt veel voor onder jonge vrouwen

Geld lenen komt veel voor onder jonge vrouwen

Geld lenen wordt gedaan door een grote groep jonge vrouwen en in deze groep heeft bijna dertig procent een grote schuld. Het gaat dan om grote bedragen die in de richting van de 20.000 euro komen. Dat blijkt in elk geval uit een onderzoek dat door het tijdschrift VIVA is uitgevoerd. Het onderzoek werd gehouden onder een groep van zeshonderd jonge vrouwen in de leeftijd rond de dertig jaar. Een groep van 44 procent heeft laten weten de crisis daadwerkelijk in de portemonnee te merken en een percentage van 32 procent kampt met schulden.

De jonge vrouwen doen overigens wel aan bezuinigen, want zo wordt er onder meer bespaard op de uitgaven voor kleding, kapper, boodschappen en uitstapjes. Van de deelnemers aan het onderzoek verdient 64 procent een inkomen dat beneden modaal is gelegen. Het gemiddelde inkomen van die groep ligt beneden een bedrag van 2.000 euro netto op maandbasis. Twintig procent van de vrouwen heeft zelfs een inkomen dat beneden onder de 1.000 euro netto per maand is gelegen en maar anderhalf procent verdient netto per maand meer dan 3.000 euro.

Overigens blijkt uit het Grote Geldonderzoek dat de vrouwen die hebben deelgenomen meer dan gemiddeld werken, want 36 procent werkt volledig en op landelijke basis is dat percentage slechts 20 procent. Een percentage van 27 procent verdient meer dan de partner en 36 procent van de deelnemers aan het onderzoek heeft een dusdanig laag inkomen dat er afhankelijk van de partner ontstaat op financieel gebied.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.