Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen voor masterstudenten pas in 2015

Geld lenen voor masterstudenten pas in 2015

Masterstudenten hoeven in 2014 geen geld te lenen voor het volgen van hun studie en dat geldt eveneens voor bachelorstudenten. GroenLinks stelt zich op het standpunt dat het leenstelsel pas in 2015 ingevoerd moet worden en om het leenstelsel doorgevoerd te krijgen is GroenLinks in de Eerste Kamer nodig om een meerderheid te behalen. Minister van Onderwijs heeft voor de zomer al besloten dat het geld lenen voor bachelorstudenten pas in 2015 ingevoerd zal worden, zodat de studenten de nodige tijd hebben om te wennen aan de invoering.

In de senaat is er steun nodig om het leenstelsel voor studenten doorgevoerd te krijgen en minister van Onderwijs heeft om die meerderheid te behalen het oog laten vallen op D66 en op GroenLinks. Deze twee politieke partijen kunnen zich weliswaar vinden in het leenstelsel voor studenten, maar stellen daar wel een aantal voorwaarden aan.

Op dit moment krijgen de studenten nog een basisbeurs en afhankelijk van het inkomen van de ouders eveneens een aanvullende beurs. Geld lenen kan op dit moment door de studenten, maar dat gebeurt op geheel vrijwillige basis. Met de invoering van het leenstelsel wordt aan de bacherlorstudenten en masterstudenten een lening verstrekt, die benut kan worden om te gaan studeren. Thuiswonende studenten ontvangen elke maand 98 euro en de student die niet meer bij de ouders woont, krijgt elke maand een bedrag van 272 euro als basisbeurs. De basisbeurs zal pas als het nieuwe leenstelsel eenmaal is ingevoerd voortaan als een rentedragende lening aan studenten worden verstrekt.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.