Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geen verdere aanscherping regels geld lenen voor woning

Geen verdere aanscherping regels geld lenen voor woning

De Nederlandsche Bank heeft naar buiten gebracht dat er banken zijn die verwachten dat er een toename zal komen voor de vraag naar hypotheken. Ook kwam het nieuws naar buiten, dat er een verdere aanscherping van de regels komt met betrekking tot het geld lenen voor een woning. In ieder geval is duidelijk dat de meeste banken verwachten dat er geen daling komt in de vraag naar hypotheken in dit kwartaal en enkele banken zijn zelfs optimistisch met betrekking tot het aantrekken van de vraag naar hypotheken.

Afgelopen kwartaal is er overigens nog wel sprake geweest van een daling in de aanvraag naar hypotheken, maar dat wordt door de banken verklaard dat het een gevolg is van een laag consumentenvertrouwen. Ook de vooruitzichten op de woningmarkt waren in het tweede kwartaal nog slecht en hebben er in het afgelopen kwartaal verdere aanscherpingen plaatsgevonden voor het accepteren van een hypotheekaanvraag. Er zal nu geen verdere aanscherping komen is de verwachting, maar het is ook niet zo dat de acceptatiecriteria op korte termijn weer verruimd zullen worden.

De consumenten in Nederland hebben al wel wat meer vertrouwen gekregen in de woningmarkt. Er heeft een onderzoek plaatsgevonden, waaruit blijkt dat vijfentwintig procent van de consumenten starters aanbeveelt om in deze periode een huis te kopen. Bijna negen procent is van mening dat starters nog beter een jaar kunnen wachten voor er tot aankoop van een huis wordt overgegaan. Acht procent van de deelnemers aan het onderzoek heeft laten weten dat de woningen in de eigen straat in prijs zijn gestegen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.