Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Personeel met schulden door geld lenen kan hulp krijgen

Personeel met schulden door geld lenen kan hulp krijgen

Het instituut voor budgetvoorlichting, het Nibud, heeft laten weten dat bedrijven die te maken hebben met medewerkers die schulden hebben, bijvoorbeeld door geld lenen, hulp kunnen krijgen. De hulp wordt verleend door speciale coaches van het instituut voor budgetvoorlichting. Bedrijven blijken zelf ook nadeel te ondervinden van personeel dat in de schulden terecht is gekomen door het niet betalen van rekeningen en door geld lenen. Ondernemers moeten bijvoorbeeld bij een loonbeslag door een schuldeiser administratieve handelingen uitvoeren en dat kost veel tijd.

Daarnaast is personeel dat met een schuldensituatie kampt over het algemeen minder productief en melden de medewerkers zich vaker ziek. Ook vraagt het personeel aan de werkgever vaak om een voorschot te geven, zodat daarmee rekeningen voldaan kunnen worden en wordt daarnaast verzocht om vakantiedagen uit te laten betalen.

Bedrijven met personeel dat schulden heeft, kunnen als er behoefte aan is hulp krijgen van een financiële coach, die op de werkvloer komt. Een van de doelen is om de achtergrond van de financiële problemen duidelijk te krijgen en daarvoor een oplossing te vinden. In november 2012 werd bekend dat vier van de vijf bedrijven werknemers in dienst hebben, die te maken hebben met een problematische financiële situatie.

Indien er sprake is van een actieve benadering van personeel met financiële problemen, waarbij de geldproblemen worden opgelost, dan heeft dat een positieve invloed op de bedrijfsvoering. Zo zal het ziekteverzuim afnemen en wordt de betrokkenheid van de medewerkers bij het bedrijf groter. Het komt er dus op neer dat als personeel ondersteuning krijgt bij het oplossen van een schuldsituatie dat een positieve invloed heeft op de werknemers en op het bedrijf.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.