Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Consumenten zijn bekend met de nadelen van geld lenen

Consumenten zijn bekend met de nadelen van geld lenen

Er is een Nationaal Leen Onderzoek uitgevoerd en daaruit is gebleken dat het grootste deel van de consumenten in Nederland op de hoogte is van de nadelen van het geld lenen, maar ook met de voordelen. Een ander resultaat uit het onderzoek dat in opdracht van InterBank is uitgevoerd is dat mensen in de leeftijdsgroep tussen de 35 jaar en de 54 jaar het meest te maken hebben met een roodstand bij de bank en daarbij ook nog het vaakst gebruikmaken van een doorlopend krediet.

Ruim negentig procent van de consumenten in Nederland kent de voordelen en de nadelen van geld lenen. Uit de resultaten is verder gebleken dat zestig procent van de respondenten wel eens geld leent of heeft geleend. Een van de meest populaire en makkelijke manieren om geld te lenen is rood staan bij de bank. Dertig procent van de respondenten heeft laten weten wel eens geld te lenen van familie of van vrienden.

Dat consumenten van middelbare leeftijd het vaakst een doorlopend krediet afsluiten komt onder meer doordat deze groep gemiddeld vaker een duurdere aankoop doen in vergelijking met andere leeftijdsgroepen. Het geld lenen wordt door de meeste consumenten niet als een probleem gezien zo lang er maar op een verstandige manier geld wordt geleend. Een van de grootste nadelen van het geld lenen is volgens de respondenten dat er rente over betaald moet worden. Een voordeel dat genoemd wordt, is dat er met het geld lenen meer financiële ruimte wordt geboden op korte termijn.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.