Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen voor isoleren woning wordt goedkoper

Geld lenen voor isoleren woning wordt goedkoper

Eigenaren van een woning die geld willen lenen voor het isoleren van het huis zijn straks een stuk voordeliger uit. Minister Blok heeft in samenwerking met de ASN Bank en de Rabobank namelijk een fonds opgericht, waardoor het geld lenen voor het energiezuinig maken van de woning goedkoper wordt.

Consumenten kunnen binnenkort via het Nationaal Energiebespaarfonds een krediet aanvragen voor verschillende vormen van isolatie. Het gaat dan onder meer om het aanvragen van leningen voor het isoleren van het dak, aanschaf en installatie van zonneboilers, energiezuinige kozijnen en om beglazing met een hoog rendement. De looptijd van de leningen met bedragen tussen de 2.500 euro en 25.000 euro bedraagt zeven tot tien jaar.

Het Nationaal Energiebespaarfonds heeft een bedrag van in totaal 300 miljoen euro klaarstaan voor de consumenten die hun woning willen isoleren en daarvoor een krediet willen afsluiten met gunstige voorwaarden. Er wordt rente in rekening gebracht met een percentage dat tussen de 3 en 3,5 procent is gelegen en daarmee kan het fonds zichzelf in stand houden en kunnen consumenten profiteren van de lage rente.

Het fonds is aan de ene kant prima voor het milieu en daarnaast ook nog eens goed voor de economie, want er wordt door de goedkope kredietverstrekking een impuls gegeven aan de werkzaamheden in de installatiebranche en in de bouwsector. Naar verwachting kunnen de eerste consumenten die geld willen lenen voor het isoleren van een woning in december een aanvraag indienen bij het Nationaal Energiebespaarfonds. Er moet eerst nog toestemming worden verleend door de AFM en de Europese Commissie.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.