Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen wordt eenvoudiger voor ouderen

Geld lenen wordt eenvoudiger voor ouderen

Ouderenbonden hebben zich de afgelopen tijd sterk gemaakt om het voor ouderen in de financiële sector eenvoudiger te maken om geld te lenen. Geld lenen bij een bank in de vorm van een doorlopend krediet of persoonlijke lening was voor ouderen boven de 69 jaar vaak een probleem, maar de financiële sector is langzaam de leeftijdsgrens aan het verschuiven. ABN Amro heeft eerder al de leeftijdsgrens voor het geld lenen aan ouderen verhoogd naar 74 jaar, wat overigens te danken is aan de ouderenbond Anbo, die daar bij de bank op heeft aangedrongen.

Veel ouderen ergeren zich eraan dat het niet meer mogelijk is om na hun pensioen op een simpele manier een persoonlijke lening of een doorlopend krediet af te sluiten. Zelfs als deze ouderen bijvoorbeeld de hypotheek op hun woning vrijwel volledig of al helemaal hebben afgelost, ondervinden zij problemen bij het afsluiten van een krediet.

Over het algemeen hanteren de banken een leeftijdsgrens tussen de 64 jaar en 68 jaar om nog voor een geldlening in aanmerking te komen. De ouderenbond vindt dat er sprake is van leeftijdsdiscriminatie en zet zich er voor in dat ouderen zonder problemen een krediet moeten kunnen afsluiten en niet om hun leeftijd worden geweigerd. De grens van de leeftijd wordt door de Anbo als achterhaald gezien, want de mensen gaan tegenwoordig ook pas later met pensioen. De Anbo ziet het liefst dat er geen leeftijdsgrenzen meer gehanteerd worden.

Hoewel ouderenbond zich inzet voor het laten verdwijnen van de leeftijdsgrens voor het geld lenen, is alleen de ABN Amro op dit moment bereid kredieten verstrekken aan personen in de leeftijd tot 74 jaar.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.