Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Lagere rente geld lenen voor woning

Lagere rente geld lenen voor woning

De Vereniging Eigen Huis heeft vastgesteld dat consumenten die geld lenen voor een woning of de keuze maken om de lopende hypotheek te verlengen momenteel een lagere rente betalen. De constatering volgt uit het gegeven dat banken de extra winstmarges op de rente van de hypotheek langzaam aan het terugschroeven zijn. De banken betalen zelf nog een hogere rente op de kapitaalmarkt, maar de Vereniging Eigen Huis laat weten dat de tarieven voor consumenten juist zijn gedaald.

De Vereniging Eigen Huis heeft naar buiten gebracht dat de extra winstmarge in de eerste maand van 2013 zich nog op een historische hoog niveau bevond met een gemiddelde van 1.06 procentpunt. Een half jaar later is dat niveau in de maand juli aangekomen op een gemiddelde van 0.67 procentpunt.

De belangenorganisatie van huizenbezitters trekt de conclusie dat de banken de goede weg zijn ingeslagen, maar stelt wel dat de extra winst nog altijd hoog is. De extra winst wordt gemaakt doordat er sprake is van een gebrek aan concurrentie tussen banken. De VEH vindt verder dat het herstel van de woningmarkt negatief wordt beïnvloed door de hoge marges die banken hanteren en heeft de overheid dan ook opgeroepen om de hoge winsten van banken wat meer aan banden te leggen.

De banken zelf vinden trouwens dat er geen sprake is van overwinst Zo heeft de ING eerder gemeld dat de rente van de hypotheek constant wordt aangepast aan de rente die de bank op de kapitaalmarkt dient te betalen en op de kosten die gemaakt worden.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.