Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Boetevrij aflossen mogelijk bij geld lenen voor woning

Boetevrij aflossen mogelijk bij geld lenen voor woning

Geld lenen voor een woning door het afsluiten met een hypotheek wordt meestal gedaan op basis van een looptijd van 25 of 30 jaar. Woningeigenaren die graag tussentijds en dus vervroegd willen aflossen op de hypotheek kunnen met een boete geconfronteerde worden die door de bank kan worden opgelegd. Nu zijn er verschillende banken die de mogelijkheid bieden om boetevrij af te lossen. De ABN Amro, Rabobank en SNS hebben eerder al bekendgemaakt dat het mogelijk is om onder bepaalde voorwaarden boetevrij af te lossen en ook de klanten van de ING kunnen de hypotheek boetevrij aflossen.

Er wordt door de ING wel een voorwaarde gesteld aan het boetevrij aflossen en dat is dat de hypotheekschuld hoger dient te zijn van de vastgestelde WOZ waarde van de woning. De klanten die geld hebben geleend bij de ING voor de aanschaf van een woning kunnen de hypotheek boetevrij aflossen met eigen geld, maar ook met geld dat uit een schenking of erfenis is verkregen.

De klanten van de SNS en Rabobank kunnen de hypotheek sneller aflossen met een fiscaal vrijgestelde schenking tot een bedrag van 100.000 euro. De boeterente zou eerder nog door ING gehandhaafd blijven, maar is daar dus op teruggekomen. Minister van Financiën, Jeroen Dijsselbloem, had al eerder bij de banken aangedrongen op de mogelijkheid om geen boeterente in rekening te brengen als klanten met een schenking een groot deel van de hypotheek wensen af te lossen. Het is overigens niet bekend hoeveel woningeigenaren met een hypotheek van de mogelijkheid om boetevrij af te lossen gebruikmaken.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.