Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen met NHG voor aankoop woning wordt duurder

Geld lenen met NHG voor aankoop woning wordt duurder

Op dit moment bedraagt het percentage van het hypotheekbedrag dat bij het afsluiten van een hypotheek met NHG in rekening wordt gebracht 0,85 procent. Het geld lenen voor een hypotheek met NHG wordt binnenkort echter duurder. In de toekomst zal het percentage van het hypotheekbedrag voor het afsluiten van een hypotheek met NHG namelijk op 1 procent gesteld.

Het voornemen om het NHG percentage straks op 1 procent is niet het enige plan, want er wordt namelijk ook aan gedacht om de banken een eigen risico te laten nemen van 10 procent bij het verstrekken van NHG hypotheken. De banken zullen in dat geval mogelijk de rekening voor een deel of helemaal bij de klant neerleggen.

Het neerleggen van de rekening bij de krant kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door het tarief van de rente voor hypotheken hoger vast te stellen of door minder snel NHG hypotheken aan klanten te verstrekken.

Het fonds van de Nationale Hypotheek Garantie staat bij NHG hypotheken garant voor de geldlening. De restschuld bij een verkoop van de eigen woning kan onder bepaalde voorwaarden dan door het fonds van de NHG worden vergoed.

Overigens is er op dit moment wel sprake van een lichte daling van de rente op hypotheken. Dat is onlangs gebleken uit de cijfers van de Hypotheekshop. Zo is de hypotheekrente met een rentevaste periode van vijf jaar naar 3,34 procent gedaald en de variabele rente is eveneens gezakt naar een percentage van 2,77 procent.

Of en wanneer de plannen voor het NHG percentage concreet worden is nog niet bekend.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.