Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Meer hypotheken door stijging woningverkoop in oktober

Meer hypotheken door stijging woningverkoop in oktober

In de maand oktober is er een stijging waargenomen van het aantal afgesloten hypotheken en dat komt direct voort uit een toename van het aantal woningverkopen in dezelfde maand. Geld lenen voor het kopen van een woning is met de afgesloten hypotheken met een percentage van 4,9 procent toegenomen in de maand oktober. In Zeeland werden er in vergelijking met de maand oktober in 2012 maar liefst 41 procent meer huizen verkocht en ook in de andere provincies is de woningverkoop in de maand oktober gestegen.

Het aantal executieveilingen van consumenten die hun hypotheek niet meer konden opbrengen is gedaald met 12,4 procent in vergelijking met de maand oktober van vorig jaar. Er hebben in oktober 2013 in totaal 197 executieveilingen plaatsgevonden.

In heel Nederland zijn er de afgelopen maand 16,7 procent meer huizen van eigenaar gewisseld in vergelijking met dezelfde periode in 2012. Het kadaster heeft in de maand oktober een totaal van 9.929 verkochte huizen geregistreerd en opvallend is dat er vooral veel vrijstaande huizen zijn verkocht. Bij tussenwoningen is de stijging het minst aanwezig.

Met de eerste tekenen van herstel van de woningmarkt kunnen er in de toekomst andere maatregelen gaan gelden met betrekking tot het geld lenen voor een woning. Zo werd eerder bekendgemaakt dat het kabinet op het moment dat de woningmarkt is hersteld nieuwe maatregelen wil invoeren. Bijvoorbeeld ten aanzien van de maximale hoogte van het te verstrekken hypotheekbedrag, waarbij de kans bestaat dat er minder geleend kan worden dan het huis waard is.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.