Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen door consumenten neemt weer toe

Geld lenen door consumenten neemt weer toe

Na jaren van achteruitgang in het verstrekken van kredieten lijkt het erop dat er op het gebied van geld lenen door consumenten weer een toename is te constateren. Het dieptepunt lijkt met het voorzichtige herstel te zijn bereikt. Dat is in ieder geval de conclusie die wordt getrokken door de Vereniging van Financieringsondernemingen en vastgesteld is op basis van de cijfers van het CBS en op grond van een onderzoek van het GfK.

Er werd in de maand september 2013 een totaal aan kredieten verstrekt voor een bedrag van 350 miljoen euro. Dat bedrag betreft in vergelijking met de maand september in 2012 een stijging van een procent. In de afgelopen jaren is met de start van de crisis de kredietverstrekking sterk afgenomen, maar nu is er dan een licht herstel waar te nemen. Als er gekeken wordt naar het bedrag aan krediet dat verstrekt werd voor het begin van de crisis dat op 650 miljoen euro uitkwam en nu, is dat bijna een halvering.

Het begint erop te lijken dat consumenten weer bereidheid zijn om geld te lenen voor het bekostigen van grote aankomen. Overigens is er niet alleen op het gebied van geld lenen voor consumptieve uitgaven een toename te zien. Er komen ook steeds meer hypotheekaanvragen van consumenten en dat heeft uiteraard weer een gunstige invloed op het in beweging krijgen van de woningmarkt, die al enkele jaren op slot zit. Overigens wordt nog wel verwacht dat de kredietmarkt over dit hele jaar gezien in verhouding tot vorig jaar een krimp laat zien.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.