Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Eenvoudiger geld lenen voor flexwerkers voor aankoop woning

Eenvoudiger geld lenen voor flexwerkers voor aankoop woning

Flexwerkers kunnen vanaf nu gemakkelijker geld lenen om een huis te kopen, want er start per januari 2014 een proef om werknemers met een tijdelijke arbeidsovereenkomst een hypotheek kunnen afsluiten.

Er zijn verschillende bedrijven die bij de proef voor het eenvoudiger geld lenen aan flexwerkers samenwerken, zoals Vereniging Eigen Huis, Obvion Hypotheken en uitzendbureau Randstad. In plaats van dat er bij het aanvragen van een hypotheek gekeken wordt naar het arbeidsverleden en arbeidsovereenkomst voor onbepaalde wordt, zal het toekomstperspectief van de werknemers met een tijdelijk contract worden beoordeeld.

In Nederland is Randstad een van de marktleiders op het gebied van uitzendwerk en Obvion Hypotheken staat op de vierde positie van grootste hypotheekverstrekkers van het land. Obvion Hypotheken is overigens een dochter van de Rabobank. In totaal werken er in het land ongeveer twee miljoen mensen, die een tijdelijk contract hebben afgesloten of als zelfstandige zonder personeel.

De proef heeft in eerste instantie betrekking op een groep van 1.200 flexwerkers die voor Randstad werken. Bij het afsluiten van een hypotheek door leden van deze groep die aan de pilot deelnemen, zal gekeken worden naar de kansen op de arbeidsmarkt en worden daarnaast nog een aantal andere aspecten in de beoordeling meegenomen. Zo wordt er onder meer gekeken naar de bereidwilligheid om in verdere opleidingen te investeren, maar wordt ook de mobiliteit en flexibiliteit beoordeeld.

De flexwerkers van Randstad die een hypotheek willen afsluiten en een perspectiefverklaring hebben ontvangen, zullen bij de aanvraag door Obvion Hypotheken eenzelfde behandeling krijgen als aanvragers die over een werkgeversverklaring beschikken.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.