Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geen kwijtschelding na scheiding bij schuld door geld lenen

Geen kwijtschelding na scheiding bij schuld door geld lenen

Bij geld lenen door een echtpaar heeft een kredietverlener na een scheiding van het stel de mogelijkheid om kwijtschelding te verlenen aan een van de partners, maar daarmee blijft de ander echter nog wel aansprakelijk voor de schuld.

Er is door de geschillende commissie financiële dienstverlening van het Kifid daarover een uitspraak gedaan. Een echtpaar heeft in het jaar 2000 geld geleend bij de kredietverstrekker Defam en de lening werd afgesloten met hoofdelijke aansprakelijkheid voor het echtpaar voor het volledige bedrag. De betalingsverplichting werd echter niet nagekomen, zodat de kredietverstrekker stappen ondernam om het gehele bedrag terug te krijgen. Het echtpaar is gescheiden in 2007 en een van de partners besloot om naar de Gemeentelijke Kredietbank te gaan om in ruil voor volledige kwijtschelding van de lening van Defam tien procent van de schuld te voldoen.

De andere partner betaalde vanaf die periode constant rente en aflossing en vanaf 2008 werd er elke maand een bedrag van 230 euro naar Defam overgemaakt. Na een periode van vier jaar werd er kwijtschelding aangevraagd voor het restant, maar daar is de kredietverstrekker niet mee akkoord gegaan. Defam was wel bereid om de rente stop te zetten, zodat de gelegenheid werd geboden om sneller het restant te kunnen aflossen. De man wil echter op een gelijke manier als zijn ex-partner behandeld worden, maar de geschillencommissie heeft daar anders over geoordeeld. Overigens wordt wel de gelegenheid geboden dat de man kwijtschelding aanvraagt, waarbij er aan de kredietverstrekker inzage dient te worden gegeven in de financiële situatie.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.