Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen voor woning met Energiebespaarlening

Geld lenen voor woning met Energiebespaarlening

Sinds 21 januari 2014 is geld lenen voor het investeren in een energiezuinige woning mogelijk met de Energiebespaarlening. Met het geld van de Energiebespaarlening kunnen er energiebesparende maatregelen worden genomen. Dat biedt het voordeel van een lagere energierekening en daarnaast ook nog het voordeel van een hogere waarde van de woning dat over een betere energielabel beschikt.

Particuliere eigenaren van een huis kunnen hun voordeel doen met de Energiebespaarlening, want er is bij deze wijze van geld lenen sprake van een lage rente. Het Nationaal Energiebespaarfonds is de organisatie die de lening verstrekt met onder meer bijdragen op financieel vlak van de rijksoverheid, ASN Bank en Rabobank. Er kunnen verschillende energiebesparende maatregelen worden genomen, zoals het isoleren van het huis of het kopen en installeren van een zonneboiler of HR-ketel.

Bij de keuze voor zonnepanelen als energiebesparende investering geldt overigens een voorwaarde dat de helft van de lening daarvoor mag worden gebruikt. De andere helft moet dan aan andere maatregelen worden besteed die tot een energiebesparing leiden. Er zijn in totaal veertien energiebesparende maatregelen beschikbaar voor de Energiebespaarlening.

De Energiebespaarlening betreft een zogenoemde annuïtaire lening en kan voor minimaal 2.500 euro tot maximaal 25.000 euro worden afgesloten. De hoogte van de lening bepaalt de looptijd die zeven jaar of tien jaar bedraagt. Het krediet met een looptijd van zeven jaar kent een rente van 3,4 procent en het krediet met een looptijd van tien jaar kent een rente van 3,8 procent. De rente staat gedurende de looptijd van het krediet vast.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.