Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Delen van consumptieve goederen in plaats van geld lenen

Delen van consumptieve goederen in plaats van geld lenen

Er is een onderzoek gedaan naar trends in de samenleving die samenhangen met duurzaamheid en daaruit is naar voren gekomen dat in plaats van geld lenen voor consumptieve goederen er meer positief wordt gedacht over het zogenoemde sharing economy. Dat houdt in dat goederen en voorwerpen met elkaar gedeeld en van elkaar geleend worden, zodat consumenten zelf geen producten hoeven te kopen en daar ook geen lening voor af hoeven te sluiten.

Het blijkt dat twee op de drie consumenten in Nederland positief zijn over het concept van sharing economy. Deze gegevens komen voort uit het onderzoek dat elk half jaar wordt gedaan en vorm krijgt in het Duurzaamheidskompas. De consumenten in Nederland zijn van mening dat delen als duurzaamheid kan worden beschouwd. Een meerderheid van de deelnemers aan het onderzoek heeft laten weten dat het delen en lenen van spullen een bijdrage levert aan het gevoel van saamhorigheid, waarbij er sprake is van wederzijds vertrouwen.

Uit het onderzoek komt onder meer naar voren dat tuingereedschap en gereedschap de populairste artikelen zijn om onderling uit te wisselen voor gebruik. Ook kleding, voedsel, fietsen en auto’s worden graag onderling uitgewisseld en het blijkt in de praktijk dat ongeveer de helft van de consumenten zich nu al op een of andere manier met sharing economy bezighoudt. Een van de belangrijke reden waarom consumenten goederen uitlenen is door anderen daarmee een plezier te doen en veertig procent van de consumenten vindt het vanzelfsprekend om goederen te lenen of te delen. Er wordt daarbij wel waarde gehecht aan vertrouwen, waarbij goederen vooraal aan bekenden worden uitgeleend.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.