Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Rente bij geld lenen door rood staan verschilt per bank

Rente bij geld lenen door rood staan verschilt per bank

Rood staan op de bankrekening is een vorm van geld lenen, waarvoor vaak een hoge rente in rekening wordt gebracht. Het is dan ook verstandig om te voorkomen dat het saldo negatief wordt. Per bank zijn er niet alleen verschillen te ontdekken in de rente die toegekend wordt op spaartegoeden, maar ook ten aanzien van de rente die bij rood staan in rekening wordt gebracht.

De rente op het geld lenen in de vorm van rood staan op de eigen bankrekening schommelt tussen de tien en vijftien procent. De ABN Amro is wat dat betreft een van de duurste banken, want daar wordt tot een limiet van 1.000 euro een rentepercentage van 14,1 procent in rekening gebracht. Ook de ING en de Rabobank kennen hoge tarieven voor het rood staan. Zo moet er bij ING 13,9 procent worden betaald en brengt de Rabobank een rente in rekening van 12,9 procent. Bij de Triodos Bank moet degene die geld leent van de eigen bankrekening een rente van 12 procent betalen en de SNS Bank vraagt een rente van 11 procent. Men is voordeliger uit bij de bank Knab, waar rente betaald moet worden van 5 procent als er sprake is van rood staan op de eigen bankrekening.

Naast de verschillen in het rentepercentage variëren de kosten van een betaalrekening eveneens, waarbij er sprake is van een stijging van de kosten in 2014 ten opzichte van het jaar 2013. Er zijn diverse banken die de tarieven hebben verhoogd.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.