Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Niet sneller geld lenen zelfstandigen voor woning

Niet sneller geld lenen zelfstandigen voor woning

Het bericht dat geld lenen door zelfstandigen voor het financieren van een huis soepeler wordt en in diverse mediabronnen is verschenen, is door de Autoriteit Financiële Markten weer ontkracht. Er verschenen berichten dat de AFM meer ruimte aan banken zou geven op het gebied van het verstrekken van hypotheken, zodat het voor banken weer simpeler zou worden om hypotheken sneller aan zelfstandigen en flexwerkers te verstrekken.

Het nieuws was gebaseerd op meerdere bronnen, maar de Autoriteit Financiële Markten heeft dat bericht daarna direct ontkracht. Er volgt dus geen versoepeling voor zelfstandigen die een hypotheek willen afsluiten bij een bank om daarmee een woning te kunnen aankopen. De AFM heeft wel laten weten dat banken de mogelijkheid hebben om de bestaande regels met een ruimer inzicht te interpreteren.

Het is voor banken en andere kredietverstrekkers op dit moment al mogelijk om op het gebied van het verstrekken van leningen en hypotheken maatwerk te kunnen bieden. Daarbij geldt als leidraad dat maximaal vier keer het inkomen op bruto niveau mag worden geleend in de vorm van een hypotheek.

Het is nog altijd lastig voor pas afgestudeerden, flexwerkers en zelfstandigen zonder personeel om een passende hypotheek af te sluiten. Dat heeft vooral te maken met de onzekerheid ten aanzien van het inkomen. Pas afgestudeerden hebben in dat opzicht wel vaak de mogelijkheid om van een starterslening gebruik te maken. De AFM heeft de afgelopen jaren streng toezicht gehouden om te voorkomen dat er door banken en particulieren een te groot financieel risico zou worden genomen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.