Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Beperking wanbetaling op hypotheken verwacht

Beperking wanbetaling op hypotheken verwacht

De kredietbeoordelaar Moody’s heeft een rapport uitgebracht over de hypotheekmarkt in Nederland en daaruit komt naar voren dat er een beperking van wanbetaling op de hypotheken wordt verwacht.

Het is de verwachting dat er sprake zal zijn van een lichte toename van betalingsproblemen indien de rente en de werkloosheid niet al te ver oplopen. In vergelijking met andere landen in Europa blijft het aantal wanbetalingen in Nederland dan ook lager. Overigens wordt er in het rapport wel een onderscheid gemaakt tussen meerdere risicogroepen. Indien een hypotheek hoger ligt dan de executiewaarde van de woning, dan wordt de kans op betalingsproblemen het grootst geacht. Verder wordt ook geconcludeerd dat bij hoge leningen en bij zelfstandigen de kans op het risico van wanbetalingen groter is. Datzelfde geldt voor geld lenen, waarbij het kredietbedrag hoger dan vijf keer het inkomen is.

Het rapport geeft verder aan dat problemen op het gebied van betalingen vooral voorkomt na echtscheidingen, waarbij er sprake is van een eigen woning. Er zijn in Nederland een aantal provincies, waar het aantal betalingsproblemen zich vaker voordat doet dan in andere provincie. Zo hebben de woningeigenaren in de provincies Groningen, Limburg en Flevoland het meeste problemen met het voldoen aan de betalingsverplichtingen. In vergelijking met de Randstad geldt dat in genoemde provincies zich anderhalf keer vaker problemen voordoen op het gebied van wanbetalingen.

Overigens meldt het rapport verder positief nieuws over de starters op de woningmarkt. Door de strengere regels op het gebied van het afsluiten van hypotheken is de positie van starters namelijk verbeterd op de woningmarkt in Nederland.
 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.