Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

AFM deelt boetes uit aan verstrekkers van kredieten

AFM deelt boetes uit aan verstrekkers van kredieten

De Autoriteit Financiële Markten heeft aan het bedrijf Technicolor Dreamcoat en aan Saldodipje.nl boetes uitgedeeld. Technicolor Dreamcoat was in het verleden bekend als Friendly Finance en heeft van het AFM een boete opgelegd gekregen van 2 miljoen euro. Het bedrijf heeft de wet overtreden door geld te lenen aan consumenten in de vorm van flitskredieten in de periode vanaf 10 juni 2011 en dat gedurende de periode van een jaar. Technicolor Dreamcoat beschikte echter niet over een vergunning om geld te mogen lenen via de website betaaldag.nl, waar consumenten een flitslening konden aanvragen tegen hoge kosten.

De verstrekking van kredieten heeft het bedrijf 3,8 miljoen euro opgeleverd en daar bleef een winst van over van ruim 2 miljoen euro. Dat bedrag is nu als boete opgelegd. De AFM heeft laten weten dat de winst werd gemaakt over de rug van consumenten die op financieel gebied in een kwetsbare financiële positie verkeerden. Omgerekend op jaarbasis werden er honderden procenten aan kosten in rekening gebracht voor de flitsleningen.

Ook Saldodipje.nl van Ferratum heeft een boete opgelegd gekregen voor het verstrekken van flitskredieten. Dit bedrijf zou evenmin over de benodigde vergunning beschikken om flitskredieten te mogen aanbieden en heeft een boete gekregen van 300.000 euro. Ferratum heeft in de periode mei 2011 tot en met het einde van het jaar 2012 geadverteerd dat er geen kosten werden berekend voor het krediet, maar in de praktijk bleek dat de consumenten wel te maken kregen met hoge kosten. Het AFM vindt dat er sprake is geweest van een ernstige overtreding.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.