Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Aantal aanbieders geld lenen via minikrediet slinkt

Aantal aanbieders geld lenen via minikrediet slinkt

De markt voor geld lenen in de vorm van het aanbieden van minikredieten en flitsleningen wordt snel kleiner. De afgelopen jaren is het aantal aanbieders van flitsleningen al fors gekrompen en dat lijkt zich voort te zetten. Momenteel zijn er nog maar enkele aanbieders die echt actief zijn op deze markt van geld lenen.

De markt van flitskredieten heeft het zwaar te verduren gehad en mede doordat het AFM al verschillende keren boetes opgelegd heeft aan dergelijke kredietaanbieders. De kosten die de kredietverstrekkers in rekening brengen zijn torenhoog en consumenten wordt aangeraden om voorzichtig te zijn en ook alternatieven voor het aanvragen van een minilening te overwegen.

In totaal heeft de Autoriteit Financiële Markten al meer dan twintig partijen in een onderzoek betrokken en daarvan werden er bij achttien partijen overtredingen geconstateerd. Door het handhavende optreden van de AFM zijn van deze partijen al vijftien bedrijven gestopt met de activiteiten op het gebied van geld lenen in de vorm van minikredieten.

Er is sprake van een flitskrediet indien de looptijd ervan korter is dan drie maanden. De aanbieders moeten over een vergunning beschikken en mogen op jaarbasis maximaal vijftien procent aan de consument in rekening brengen. De praktijk heeft laten zien dat de kosten vele malen hoger uit kunnen komen en daar is de consument niet mee gebaat. Consumenten kunnen daardoor gedupeerd worden doordat zij door het gebruikmaken van een minilening nog verder in de financiële problemen kunnen komen. Het zijn namelijk vooral consumenten met een onstabiele financiële situatie die er gebruik van maken.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.