Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen via peer to peer lending

Geld lenen via peer to peer lending

In Engeland is peer-to-peer lending uitgegroeid tot een groot succes en wellicht dat er in Nederland navolging komt. Het concept is ontstaan doordat het voor vele burgers en bedrijven lastig was om geld te lenen bij de bank als gevolg van de kredietcrisis. Daar is een oplossing voor gevonden door burgers aan burgers geld te laten lenen en is in Engeland dus al enorm succesvol gebleken.

In Nederland zijn er eveneens initiatieven ontwikkeld, zoals door Arnon Grunberg die wilde onderzoeken of het succes in Engeland ook in Nederland gerealiseerd zou kunnen worden. Grunberg heeft zijn daarop het initiatief genomen en een privaat leningconcept ontwikkeld. In augustus 2013 heeft Grunberg zich al bereid verklaard om geld te lenen aan mensen. Het ging daarbij om een bedrag van 5.000 euro tegen zes procent rente en met een looptijd die maximaal op tien jaar zou worden vastgesteld.

Het initiatief voor geld lenen werd als uitnodiging gebracht en meerdere mensen hebben daarop gereageerd. Er zowel gezocht naar mensen die geld willen uitlenen aan anderen als naar burgers die in aanmerking wilden komen voor een krediet. In totaal zijn er uiteindelijk negentien koppels samengesteld.

Het zal nog moeten blijken of het peer-to-peer lending concept in Nederland net zo succesvol kan worden als in Engeland. In elk geval geeft het burgers weer een kans om onder andere voorwaarden dan die de bank stelt in aanmerking te komen voor een krediet. In het bovengenoemde initiatief hebben de koppels elkaar op een persoonlijke manier leren kennen en kan er een op een zaken worden gedaan.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.