Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Les over schulden voorkomen, geld lenen en budgettering

Les over schulden voorkomen, geld lenen en budgettering

Deze week wordt er aan een groot aantal leerlingen in het mbo les gegeven over geld lenen, het voorkomen van schulden en budgettering. De budgetles heeft betrekking op het voorkomen van financiële problemen door minder uit te geven. Daarnaast wordt er uitgelegd wat jongeren kunnen doen om uit de schulden te raken als zij daar door geld lenen of door een andere manier in terecht zijn gekomen.

De lessen over geld lenen, schulden voorkomen en budgettering worden door de medewerkers van de brancheorganisatie voor schuldhulpverlening gegeven. Ruim drieduizend leerlingen van het middelbaar beroepsonderwijs krijgen deze week geldlessen, waarbij de eerste les van start is gegaan in Den Haag en aan de leerlingen van het ROC Mondriaan zijn gegeven.

Er zijn steeds meer jongeren die te maken krijgen met schulden. Op dit moment zijn er ruim 160.000 jongeren in Nederland die te maken hebben met betalingsproblemen. Door op deze manier les te geven worden de leerlingen zich in ieder geval bewust van het gevaar van geld lenen en krijgen zij inzicht in het voorkomen van financiële problemen door te leren budgetteren. Het schuldenprobleem wordt op deze manier ook bespreekbaar gemaakt, want het praten over schulden door jongeren wordt nog altijd als een taboe gezien en dat kan door de lessen worden doorbroken.

De leerlingen kunnen ook inzicht krijgen in de reden waarom er geld wordt uitgegeven. Zo kan het eigen koopgedrag via de Shop Mood Meter worden beoordeeld. Daaruit kan bijvoorbeeld naar voren komen dat er vooral geld uitgegeven wordt uit verveling of om bij andere personen meer in de smaak te vallen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.