Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

AFM deelt weer boete uit voor aanbod geld lenen zonder vergunning

AFM deelt weer boete uit voor aanbod geld lenen zonder vergunning

De Autoriteit Financiële Markten heeft weer een boete uitgedeeld aan een bedrijf dat flitskredieten aanbod zonder daarvoor over een vergunning te beschikken. De boete is opgelegd aan Your Finance uit Berkel en Rodenrijs en het bedrag van de boete is vastgesteld op 2.000.000 euro. De wet voor het aanbieden van flitskredieten is door Your Finance overtreden vanwege het ontbreken van een vergunning.

De laatste tijd zijn er steeds meer bedrijven die flitskredieten die in opspraak komen door niet over een vergunning te beschikken. Een flitslening is een krediet die een bijzonder korte looptijd van bijvoorbeeld 15 dagen of 30 dagen kent. Particulieren die heel snel een klein bedrag willen lenen, kunnen via aanbieders van flitsleningen snel aan geld komen. De voorwaarden waaronder dat gebeurt zijn voor de consument niet altijd even gunstig. Bij Your Finance waren consumenten in de gelegenheid om online via Voorschotje.nl geld te lenen voor een beperkte periode. Wie direct het geld wilde ontvangen, moest van de optie spoedoverboeking gebruikmaken en daarvoor 25 euro extra betalen. Kredietverstrekkers die wel over een vergunning beschikten konden daarentegen maar 1,29 euro in rekening brengen voor een gelijke situatie.

Indien de lening niet tijdig weer werd voldaan, bracht Your Finance extra kosten in rekening. Dat bedrag was hoger dan de kosten die op basis van de wet in rekening mocht worden gebracht.

Overigens heeft de Autoriteit Financiële Markten onlangs wel naar buiten gebracht dat het totale aantal aanbieders van flitsleningen fors is gedaald. Dat is mede aan het toezicht van de AFM te danken.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.