Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Bijna anderhalf miljoen huizen onder water

Bijna anderhalf miljoen huizen onder water

In het jaar 2013 is er met betrekking tot het aantal huizen dat onder water staat een hoogtepunt bereikt. In het begin van vorig jaar stonden er bijna anderhalf miljoen woningen onder water. Dat betekent dat er op het gebied van geld lenen een hogere hypotheek op de woning rust dan de waarde die het huist op de woningmarkt vertegenwoordigt.

In totaal stonden er 1,4 miljoen woningen onder water, zoals uit de cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek is gebleken. In een jaar tijd zijn er driehonderdduizend woningen bijgekomen die onder water staan en dat is onder meer te wijten aan de daling van de huizenprijzen. In 2013 zijn in de loop van het jaar de huizenprijzen minder snel gedaald en een groot aantal consumenten heeft zelfs extra op de hypotheekschuld afgelost. Het extra aflossen op woningen werd daarbij vanuit de overheid gestimuleerd door belastingvrije schenkingen toe te staan tot 100.000 euro. Daarnaast wordt er door banken geen aflosboete in rekening gebracht voor huizen die onder water staan en waarbij extra op de hypotheek wordt afgelost.

Een groot deel van de huizen die onder water staan behoren toe aan jongeren. Deze groep heeft relatief vaker te maken met een onderwaarde en dan gaat het globaal gezien om huiseigenaren die de leeftijd van 45 jaar nog niet hebben bereikt. Een groot aantal van de huizenbezitters met een woning onder water hebben het huis gekocht toen de huizenprijzen zich nog op een hoogtepunt bevonden. Overigens doen zich er pas problemen voor als de hypotheek niet meer kan worden betaald of als de woning daadwerkelijk wordt verkocht.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.