Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Grote schulden Nederlandse huishoudens zorg voor EU

Grote schulden Nederlandse huishoudens zorg voor EU

De Europese Commissie in Brussel heeft deze week een analyse gepubliceerd, waaruit blijkt dat de grote schulden van Nederlandse huishoudens in combinatie met de huizenmarkt zorgen voor een economie die niet in evenwicht is. Brussel is van mening dat Nederland de aandacht moet richten op de schulden en huizenmarkt om te voorkomen dat de economie nog verder uit balans raakt.

Overigens is het niet de eerste keer dat er zorgen worden uitgesproken over de huizenmarkt in Nederland. De consumenten in Nederland hebben in verhouding tot de jaarlijkse inkomsten een relatief grote schuld en dat wordt onder meer veroorzaakt door de mogelijkheid de rente van de hypotheek fiscaal in mindering te brengen. Consumenten zijn dan eerder geneigd om meer geld te lenen voor de aankoop of verbouwing van een woning. De prijzen van huizen zijn hierdoor in eerste instantie gestegen, maar door de crisis staan de prijzen van woningen al jarenlang onder druk. De eigenaren van woningen hebben de waarde van hun huizen dan ook in rap tempo zien afnemen.

De waarde van de woningen daalt, maar dat geldt niet voor de hypotheken en de schulden. Dat kan voor verdere problemen zorgen als er geen actie op wordt ondernomen.

Aan het einde van de maand april zal de overheid in Nederland het plan dat betrekking heeft op nationale hervormingen en bezuinigingen naar de EU in Brussel sturen. De Europese Commissie wil dat Nederland de analyse met de zorgen over de huizenmarkt en de schulden van huishoudens mee zal nemen in dat plan.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.